Flow-festivaalin uudet tuulet

Indie, R&B sekä underground rap, siinä resepti tämän vuoden Flow-festivaalille, joka järjestetään Helsingissä 14. – 16.8.2015. Ohjelmisto on jälleen laaja-alainen ja tarjoaa jotain jokaisen makuun. Jos pelkästään musiikki kyseiselle festivaalille ei houkuta, niin tarjolla on myös maukkaita tuulahduksia erilaisista keittiöistä. Ruokatarjonnassa korostuu luomu- sekä lähituotettu ruoka; festivaalin yksi tärkeimpiä tavoitteita onkin ympäristön huomioiminen jokaisessa tilanteessa.

Flow’n erikoisuus Suomen runsaassa festivaalitarjonnassa on aina ollut sen ainutlaatuinen artistikattaus. Samanlaisia musiikkityylejä ei muilta festivaaleilta juurikaan löydä. Tämän ainutlaatuisuuden vuoksi Flow saa joka vuosi runsaat kävijämäärät liikkeelle, ei ainoastaan sijaintinsa, vaan myös ainutlaatuisen konseptinsa vuoksi. Lisäksi ainutlaatuisuutta lisää se, että näin iso festivaali voidaan järjestää keskellä kaupunkia.

Jos Suomen oma Flow-festivaali ei jostain syystä riitä, niin tänä vuonna Flow laajentuu aivan uusille kentille. Tapahtuma nimittäin järjestetään ensimmäistä kertaa myös ulkomailla, ja kohteeksi on valikoitunut Ljubljana Sloveniassa. Konsepti kyseisessä tapahtumassa on sama kuin suomalaisessa vastineessaan ja esiintyjät ovat niin maailmantähtiä kuin pienempiä paikallisia tunnettuuksia. Ajankohta on kesäkuun lopussa 26. – 28.6.2015.

Vaikka Flow-festivaali tuokin osan suomalaisten festivaalikävijöiden mieleen ainoastaan ”hipsterien” kokoontumispaikan, niin tämän ei pitäisi olla peruste festivaalin väliin jättämiseen. Tarjolla on upeita elämyksiä maailman joka kolkasta ja tämä kaikkien pitäisi kokea ennakkoluuloistaan huolimatta. Flow on kuitenkin paikka, jossa niitä ennakkoluulojaan muista kulttuureista voi käydä karistelemassa pois.