Lyö vetoa vuoden 2020 Euroviisuista

shanaschultz Musiikki, Vinkit

Vuosi vaihtui, ja Euroviisut ovat jo nurkan takana. Vuonna 2020 maailman suosituimmat laulukilpailut järjestetään jo 65. kerran, ja tällä kertaa niiden tapahtumapaikkana on Rotterdam Alankomaissa. Järjestäjämaa määräytyy aina edellisen vuoden voittajan mukaan. Vuoden 2019 kilpailut voittikin itse Alankomaiden Duncan Laurence kappaleella ”Arcade”. Alankomaat onkin kokenut Euroviisujen järjestäjä, sillä tänä vuonna se saa kunnian toimia jo viidennen kerran viisujen isäntämaana.

Vuoden 2020 tapahtumapaikkana

Vuoden 2020 tapahtumapaikkana on monitoimihalli ja messukeskus Rotterdam Ahoy, jonne mahtuu jopa 16 000 katsojaa. Lisäksi halli on toiminut areenana myös vuoden 2007 lasten Euroviisuille. Osallistujista puhuttaessa Euroopan yleisradiounioni EBU on ilmoittanut, että vuoden 2020 viisuihin osallistuu 41 maata.

Viime vuodesta poiketen Montenegro ja Unkari eivät osallistu tällä kertaa, mutta Bulgaria ja Ukraina palaavat lavalle lyhyen tauon jälkeen. Kilpailut alkavat 12. toukokuuta ensimmäisellä semifinaalilla, jota seuraa toinen semifinaalikierros 14. toukokuuta. Euroviisut päättyvät lauantaina 16. toukokuuta finaaliin, joka televisioidaan ympäri maailmaa.

Euroviisujen vedonlyönti ja kertoimet

Näkyvyytensä ansiosta Euroviisut ovat erittäin suosittu vedonlyöntikohde. Ne voidaankin löytää tänä päivänä kymmenien vedonlyöntisivustojen viihdekohteiden joukosta, minkä lisäksi kyseiset sivustot tarjoavat merkittävästi muutakin lajitarjontaa. Vuoden 2020 Euroviisut ilmestyvät kohdevalikoimaan vasta lähemmin kilpailuja, minkä jälkeen halukkaat pääsevät lyömään vetoa voittajasuosikeistaan. Jotkin sivustot voivat tarjota myös mahdollisuuden veikata toisesta ja kolmannestakin sijasta. Kohteina ovat niin semifinaalit kuin finaalikin, ja mukana voi olla erikoisvetoja, kuten parhaan Pohjoismaan ja Suomen sijoituksen veikkaaminen.

Säännöiltään Euroviisut 2020 vedonlyönti ei eroa urheiluvedonlyönnistä, joten sitä varten ei tarvitse opiskella erillisiä toimitapoja. Vedonlyöjä näkee listan tapahtumaan osallistuvista maista, niiden esiintyjistä ja kertoimista. Mitä pienempi kerroin on, sitä suurempi mahdollisuus kyseisellä maalla on voittaa. Kertoimeen vaikuttaa suuresti edellisten vuosien tilastot; tietyt maat ovat voittaneet useammin kuin toiset. Tietysti mukaan mahtuu paljon yllättäjiä, jotka voivat nousta yleisön suosikeiksi ja täten sijoittua korkealle lopputuloksissa, jolloin myös rahaa kilisee pelikassaan huomattavasti enemmän.

Vinkkejä onnistuneeseen Euroviisut 2020 vedonlyöntiin

Vedonvälittäjät avaavat Euroviisujen vedonlyönnin jo hyvissä ajoin, joissain tapauksissa jopa ennen kuin maiden esiintyjiä on edes valittu. Ennen laulujen julkaisua vedonlyöjät suosivatkin erityisesti monivuotisia voittajia, kuten Ruotsia, Azerbaidzhania, Venäjää ja Italiaa. Tällöin kertoimet voivat olla jopa normaalia korkeammat. Etenkin kilpailujen lähestyessä kertoimet voivat laskea merkittävästi. Yleensä osallistujamaat valitsevat edustajansa joulukuun ja maaliskuun välisenä aikana, minkä jälkeen on parasta tutustua niihin lähemmin.

Valittuihin kappaleisiin voi perehtyä etukäteen esimerkiksi internetin musiikkipalvelujen, kuten YouTuben tai Spotifyn, kautta ennen vedon asettamista. Tietyt maat voivat olla ennakkosuosikkeja, mutta loppupeleissä esitettävä laulu, artisti ja lavashow merkitsevät eniten. Ennen varsinaisia kilpailuja järjestettävät harjoitukset kertovat yhtä paljon lavakarismasta ja show’n vetovoimaisuudesta, joten niitäkin kannattaa seurata. Lisäksi voittajasuosikkeja voi olla monia, joten pelkän voittajavedon tekemisen sijaan yhdistelmävetojen asettaminen voi olla jopa kannattavampi vaihtoehto. Myös erityisvedot voivat tarjota muhkean vastineen asetetulle summalle, joten nekin kannattaa hyödyntää.

You May Also Like..

Lordi suomalaisen metallin vaikuttajana

Eräs suomalaisen musiikkihistorian merkittävistä yhtyeistä on vuonna 1992 Rovaniemellä perustettu Lordi. Yksi heidän suurimmista hiteistään on kappale “Would You Love […]

Hanki uudet, tyylikkäät lasit kotiisi

Lasit ovat kaunis osa kodin sisustusta ja niillä on olennainen vaikutus tilan ilmeeseen sekä tunnelmaan. Uudenveroiset lasit tekevät ihmeitä kodin […]

Digitaalinen viihde

Maailman muuttuessa jatkuvasti digitaalisempaan suuntaan on ainoastaan luonnollista, että myös viihde on muuttunut jatkuvasti enemmän digitaaliseksi. Moni viettää internetissä jopa […]